Leonie prijst haar 8-jarige dochter Eva met haar tekening. Dat heeft ze nodig voor haar zelfvertrouwen, want Eva is een beetje onzeker en stil. “Begrijpt Eva mij wel?” denkt Leonie, ”of moet ik mij zorgen maken?” Eva kijkt haar wat schuchter aan en Leonie weet niet zo goed wat ze nog meer kan zeggen. Ze glimlacht naar Eva. Eva kijkt nog wat onhandig en timide terug. Leonie gaat verder met het avondeten.

Niks mis met een compliment maken …..of toch wel? Heb jij je wel eens, net als Leonie, je afgevraagd hoe en waarom je complimenten geeft?  Complimenten geven heeft te maken met taal, maar ook met kennis over de ontwikkeling van het psychologische zelfbeeld en zelfwaardering van het kind. En hoe kom je nou goed in gesprek met een kind?

Ik nodig je uit om mee op reis te gaan naar een wereld van kenners en visies over taalontwikkeling en ontwikkeling van de persoonlijkheid. Vul je koffer met kennis en liefde voor het kind. De kindertekening staat CENTRAAL .

Er is zoveel meer dan de mooie, rode getekende ballon….

kindertekening-centraal(Deze lezing gaat niet zozeer over de inhoud van de kindertekening zelf. Er is vraag naar meer uitleg over de kindertekeningen; wat maken kinderen en heeft het een betekenis en zegt het iets over de ontwikkeling/rijping van kinderen? Vanwege juist deze vraag is er een aparte lezing gemaakt!)

Let op, tijdens de lezing gaat er een wereld voor je open! Ben je er klaar voor?

Wat voor jou of jouw bedrijf? Wees erbij en volg mij!

Duur : ongeveer 2 uur inclusief pauze

Kosten : afhankelijk van locatie, reken op 7,50 euro per persoon  (afhankelijk groepsgrootte)

Te boeken : op locatie voor bedrijven,  soms op data locaties Purmerend e.o