Welkom op de pagina van ‘Taakje’

Taakje is een samenwerkingsverband van Tanja Huygens -van Tilburg (O24you) en Karin Stalenburg-Stam (Parel vissen!). Wij zijn oud collega’s van elkaar vanuit het basisonderwijs. Hier deelden wij jaren de liefde voor het jonge kind vanuit een ervaringsgericht onderwijsvisie. De tijden veranderen, maar de kennis en de liefde voor ontwikkeling van het kind is gebleven. Sterker nog, de liefde is een noodzaak geworden om kennis met zoveel mogelijk mensen te delen.

Tanja specialiseert zich in de Toegepaste Psychologie en in het natuurcoachingsvak.  Karin werkt in de kleuterbouw op een basisschool in Purmerend en specialiseert zich op het gebied van integratieve kindercoaching en reflexintegratie.

Straffen en belonen  + effectief communiceren met het jonge kind

Bij deze interactieve lezing gaan we in op wat straffen en belonen nu precies betekent vanuit de invalshoek psychologie. Wat willen we er eigenlijk mee bereiken? We bespreken de verschijningsvormen. Pak je iets af of geef je straf, daar zit een groot verschil in.

Het heeft alles met leren te maken. Klassieke conditionering van primaire reflexen. Ook bestaat er dus leren door consequenties te verbinden aan gedrag. Kan je ook leren door alleen maar te kijken? Dan hebben we het over sociaal leren.

Wat is handiger om te zeggen tegen een kind? Ga je ruzie maken, omdat het kind niet snapt dat het niet nog een ijsje krijgt of snap je de gevoelens van kinderen en kan je daar handig mee omgaan?

En ja, we willen alle kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op het schoolse leren en iedereen valt terug op zijn intuïtieve handelen. Je valt terug op het repertoire van hoe jij het vroeger ontvangen hebt of wat je andere ouders ziet doen. We zijn geneigd om te kopiëren.  En, weet je, dat is helemaal niet zo erg, maar door kennis en kunde ga je veel rijker kijken en handelen ten opzichte van het jonge kind. Je kunt zelfs technieken op volwassenen toepassen. Door het ‘innerlijk weten en begrijpen’ ervaar je minder stress.

Let op, tijdens de lezing gaat er een wereld voor je open! Ben je er klaar voor?
Wat voor jou of jouw bedrijf? Wees erbij en volg ons!

Tanja en Karin

Duur : ongeveer 2 uur inclusief pauze

Kosten : afhankelijk van locatie, reken op 7,50 euro per persoon (afhankelijk groepsgrootte)

Te boeken : op locatie voor bedrijven,  soms op data locaties Purmerend e.o.