FAQ items aan het laden...
Workshops online2021-03-12T15:04:04+01:00

Kennis delen

Wat is er mooier dan delen van je kennis en ervaringen. Mijn huidige studie Toegepaste Psychologie, werkervaring in het bedrijfsleven, het basisonderwijs en mijn coachbedrijf heeft mij veel kennis opgeleverd.  Vanaf 2017 werk ik ook veel met mensen die via het UWV bij mij terecht zijn gekomen. Zij krijgen een ‘Werkfit’ of ‘Naar Werk’ traject aangeboden. Inmiddels doe ik ook verzuim in het 2de jaar (2de spoor). Deze activiteiten kan ik doen dankzij partnerbedrijven.
In de praktijk komen er steeds een aantal thema’s terug. Thema’s over bijvoorbeeld opvoeden, tegenslagen incasseren in verband ziekte en gezondheid, keuzes maken, stagneren in ontwikkeling, gedrag in het algemeen en vragen over hoe dit te beïnvloeden.
Het onderwerp voor mijn afstudeeropdracht is het ontwikkelen van het Psychologisch Kapitaal. Een onderwerp dat we intuïtief al veel gebruiken, maar nu wetenschappelijk aanvaard en ondersteund wordt. Ik werk daar graag mee, want je gaat echt mensen anders benaderen en ondersteunen. Ik vertel je er graag alles over!

Voor wie geschikt?

Voor iedereen (bedrijven en particulieren) die interesse en een warm hart heeft voor het werken met mensen!
Bedrijven die zich bezig houden met verzuimmanagement,  gastoudercentrale, kinderdagverblijf, een basisschool, sportvereniging,  Kortom heb je interesse is onderwerpen met betrekking tot gedrag, emoties en gedachten en onze invloed van volwassenen daarop? kijk dan zeker even of er een geschikt thema voor jou bij is!

Samenwerking

Sommige presentaties/lezingen doe ik soms alleen, maar ook met andere interessante, goed opgeleide mensen! Er zijn een aantal mooie samenwerkingen tot stand gekomen in de loop der tijd. Nog meer kennis dus en nog meer specialisme!

Doel

Het is verrijkend als je met verdieping kunt gaan kijken naar wat je altijd al deed. Je werkt bijvoorbeeld met kinderen of in een ander soort bedrijf en je bent geïnteresseerd in Psychologie of Pedagogiek. Je bent verzekerd van nieuwe inzichten na de lezing/presentatie. Gegarandeerd ga je anders tegen gebeurtenissen en processen aankijken.

Missie

Jazeker is daar een missie. Ik ben er van overtuigd dat mensen nog meer gebruik kunnen maken van hun krachtbronnen en het zelfherstellend vermogen. Door kennisoverdracht draag ik bij aan het vergroten van welbevinden van mensen, psychologisch, sociaal en emotioneel! Hoger welbevinden leidt tot beter presterende mensen in en met hun omgeving, zijn gezonder en hebben meer plezier in alles wat zij doen.

Kosten

Boek mij/ons op afspraak op locatie in overleg. Kosten in overleg.

Het Psychologisch Kapitaal

Ooit van gehoord? De term economisch of sociaal kapitaal kennen we wel en is ook veelvuldig onderzocht. In de psychologie is er nu een erkend construct dat Psychologisch Kapitaal wordt genoemd. Afgekort is dit PsyCap, een wetenschappelijke term uit de Positieve psychologie, waarin de eigenschappen Hoop, Taakgericht zelfvertrouwen, Veerkracht en Optimisme onderzocht zijn in relatie tot werk, gezondheid, sport en onderwijs. Er is een groot verband tussen mensen met een hoge PsyCap en lichamelijke en geestelijke gezondheid, werkprestaties, welbevinden en minder ziekteverzuim. Wil je alles weten over PsyCap en de betekenis voor jouw bedrijf? Laat je gerust inspireren door mijn presentatie over dit onderwerp.

Straffen en belonen + effectief communiceren met het jonge kind

Is het afpakken van de Playstation zinnig? Het geliefde autootje? Straf uitstellen? of is belonen beter? Hoe en wat en waarom zeg je eigenlijk iets tegen kinderen op een ondersteunende en respectvolle manier zonder stress. Begrijpen is de sleutel.

Groei van het bewustzijn is een eenrichtingsweg, en het is prachtig dat het zo is! We moeten alleen nog leren niet van onszelf verwijderd te raken, maar de weg naar integratie te volgen.

Mijn Blogberichten

Om jullie te inspireren

Ga naar de bovenkant