Prik even waar je woont.
Kan de kaart juist zijn?
Wie zegt dat de kaart op zijn kop staat?

Ik geef je nog drie vragen en ik vraag je om ze foutief te antwoorden…. Ja, echt fout.

  1. Wat is de hoofdstad van Frankrijk?
  2. Hoeveel spelers heeft een voetbalelftal?
  3. Wat is de lievelingskleur van je partner?

Laat even weten wat jouw antwoorden waren!

Heb je ze echt zo fout mogelijk bedacht? Grote kans dat het nog best lastig was.

Het omgaan met buiten de kaders denken en niet in concepten is best moeilijk. Ons brein heeft nu eenmaal moeite met veranderingen.

Je kijkt bij veranderingen vaak eerder wat er te verliezen valt in plaats van te winnen. Hoe flexibel we zijn kan liggen in de cultuur waarin je bent opgegroeid. Welke plek op aarde. Volgens Jung kan het karakter van je ouders bepalend zijn. Wat heb je geleerd over flexibiliteit? Hoe stonden jouw ouders model? En dan de ingesleten gewoontes.

Kijk eens naar kinderen. Hoe spelen en leren zij? Dat zijn we een beetje verleerd. Maar door goede vragen aan jezelf te stellen kan je je brein echt trainen. Trainen als een spier. Aangeleerd of niet, in het hier en nu kan je van feiten naar veranderbaarheid. Is dat een goed woord?

Nou ja, zeg ‘ja’ tegen mogelijkheden en je krijgt een avontuurlijk leven. Zeg je ‘nee’, ook prima en het blijft veilig. Zoals het was.

Ik kan je flexibeler leren denken. Ik reis graag met je mee als jij dat wilt!

 

 

 


Je hebt vast zoiets: 1. Brussel of Amsterdam     2. Dertien      3. Rood   ??

Je mocht echt fout beantwoorden, dus: 1. Marietje, 2. Geel  3. Thee                 Dat hadden prima antwoorden geweest!