1. Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel.
  1. Als je wandelt kom je in beweging, alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging.
  1. Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en overpeinzingen. oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het is voor jou daardoor makkelijker je gevoelens te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn.
  1. In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonten ontdekken. Hierdoor zal je gemakkelijker openstaan voor nieuwe inzichten en ideeën.
  1. Door de rustgevende werking van de natuur kunnen sessies langer duren, zonder dat het te veel wordt. In één wandeling van 2 uur, bereiken we samen meer dan twee sessies van een uur, omdat er geen tijd verloren raakt door afsluiten en opnieuw beginnen. Deze vorm van coaching in de natuur biedt daardoor de gelegenheid in een relatief korte periode diepgaand resultaat te boeken.