Uitspraken doen over jezelf?  Stel jij jezelf weleens vragen? Even los van “Wat zullen we eens eten?” of “Wat zal ik nu weer eens aantrekken vandaag?”

Ik bedoel, echt een vraag aan jezelf, over jezelf stellen en deze ombuigen in een uitspraak. Ik zal het uitleggen. Je gaat jouw woord zoeken!

“Bijna twee derde van de Nederlanders heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar slechts een derde voert ze uit. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.” (bron NU.nl dec.-15).

Dat betekent dat een derde al helemaal geen goede voornemens meer maakt. Wat een zelfkennis, zou je kunnen zeggen. Wellicht is dit een groep mensen die eerder zijn goede voornemens in de recycle deed en zichzelf jaarlijks teleurstelde. Je hoort alleen de succesverhalen toch?

Misschien ligt de focus iets teveel op zichtbare doelen. Zichtbaar voor jezelf en anderen. Afvallen, opruimen, meer aandacht aan iets besteden, meer sporten, meer… en nog eens iets meer….., iets minder, nog iets minder, pff, toch maar in de groep van die een derde dan maar?

Natuurlijk wil je een soort afsluiter en opstarter hebben. Wie niet?

Stel je eens voor dat je het dit jaar net even anders aanpakt……wees aardig voor jezelf. Als de basis namelijk goed is, komt de rest echt vanzelf.

Onderzoek eens een kwaliteit die heel erg bij jou hoort. Zorg dat je deze gaat benutten in het komend jaar. Je gaat op zoek naar jouw missie, de vraag waarom je hier op deze wereld bent en wat je hiermee wilt doen.

Blijf nog even lezen, ingeval je mocht denken: “duh, even niet voor mij”. Mag ik je uitnodigen je te concentreren op de volgende, nog onvolledige uitspraken?

  1. Als kind voelde ik mij aangetrokken tot …….
  2. Ik heb het talent om ……..
  3. Als ik ……. niet meer kan doen heeft het voor mij geen zin meer.
  4. Wat mij uniek maakt is dat ik kennelijk goed kan …….
  5. Ik ben een geboren………

Welk woord komt spontaan in je op? Zeg het hardop tegen jezelf en laat het je energie geven voor 2016!!!

Stiekem ben ik nieuwsgierig naar jouw woord. Wil je het delen? Laat je dan je reactie achter? Mocht je niet ‘bij’ je woord kunnen komen, vraag het eens aan een ander of kom achter jouw woord tijdens een wandeling met mij.

 

 

 

 

 

(Bron: Daver, F. – groepsprocessen/training-)